Select Page

Zoals u weet, zijn kluizen uitermate belangrijk om persoonlijke en financiële informatie te beschermen tegen onbevoegde personen of bedrijven. Ze worden ook gebruikt om activa en eigendommen te beschermen en in sommige gevallen om te beschermen tegen marktafscherming. Kluizen zijn ontworpen met beveiligingsfuncties zoals sloten, sleutelcodes en andere dingen om informatie binnen te houden.

Een “kluis” is een regeling tussen een bedrijf en een investeerder die de eigenaar rechten geeft voor toekomstig eigendom van het bedrijf, vergelijkbaar met een hypotheek, maar zonder dat bij het begin van de investering een bepaalde prijs per eenheid hoeft te worden bepaald. Beleggers hebben mogelijk het recht om de safes tegen een bepaalde prijs terug te verkopen na het verstrijken van hun belang in de onderneming. Kluizen kunnen worden gebruikt voor opslag of voor investeringsdoeleinden. Sommige mensen kopen ze om investeringsredenen en gebruiken ze om hun vermogen te vergroten.

Mensen kopen kluizen voor allerlei doeleinden, inclusief activabescherming. Dit betekent dat ze hun geld en andere bezittingen en informatie in de kluis bewaren, zodat deze niet toegankelijk is voor onbevoegden. Veel mensen hebben items zoals kunstwerken, antieke stukken of zelfs sieraden in een kluis gekocht, waardoor ze hun waardevolle spullen kunnen beschermen, zelfs als ze het zich niet kunnen veroorloven om ze weg te geven.

Mensen kopen ook kluisjes om documenten en andere belangrijke gegevens te beschermen tegen verlies of diefstal. Sommige mensen bewaren bijvoorbeeld de serienummers van hun creditcard en burgerservicenummer in hun kluis om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal.

Het goede nieuws over kluizen is dat veel kluizen gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Zo zijn er enkele kluizen die binnen enkele seconden opengaan en zonder enig apparaat kunnen worden gesloten. Kluizen zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen veel verschillende elementen, zoals vochtigheid en licht, waardoor ze een effectieve opslag zijn voor alle soorten persoonlijke en financiële gegevens.

Er zijn enkele nadelen aan het bezitten van een kluis. Een probleem is dat ze misschien niet bestand zijn tegen vuur, dus het is belangrijk om uw waardevolle spullen op te slaan in een kluis in een kelder of een andere ruimte die niet gemakkelijk wordt beïnvloed door hitte of vuur. Een ander probleem is dat deze kluizen vaak niet verzekerd zijn, wat betekent dat als er iets gebeurt, u al uw geld kunt verliezen bij een plotselinge overstroming of overval.

Als u meer wilt weten over het kopen van een apparaat, zijn er een paar dingen die u moet overwegen voordat u de aankoop doet. De eerste is hoeveel u bereid bent te besteden aan een kluis, aangezien deze kan variëren van minder dan $ 200 tot enkele duizenden dollars. Ze hebben echter een aantal voordelen ten opzichte van reguliere kasten.

Omdat ze onmiddellijk kunnen worden geopend en gesloten, zijn kluizen gemakkelijker te beschermen tegen brand, diefstal, vandalisme en inbraak. U hoeft ook geen verzekeringsdekking voor hen te betalen. Bovendien kunt u hiermee informatie veiliger opslaan dan standaardkasten.

Tegenwoordig zijn kluizen in vele stijlen verkrijgbaar, dus u moet de tijd nemen om er een te vinden die aan uw specifieke opslagbehoeften voldoet. Als u veel waardevolle sieraden moet opbergen, dan is een hoogwaardige kluis wellicht de beste optie voor u, aangezien deze meestal worden geleverd met sloten en / of elektronische sleutelsystemen.

Het is ook belangrijk om na te denken over hoe groot de kluis zal zijn. Sommige kluizen kunnen extreem omvangrijk zijn, met grote laden of ruimtes die niet alleen veel sieraden kunnen bevatten, maar ook veel papier en papier, boeken en andere dingen die u misschien wilt bewaren. U moet ook nadenken over hoe veilig het is om uw kluis op uw plank of op de vloer te plaatsen.

Denk er bij het bekijken van kluizen aan om te kijken naar de afmetingen van de lades. Sommige kluizen kunnen extreem groot zijn, wat handig is als u veel waardevolle spullen wilt verbergen, maar ze kunnen hinderlijk worden als ze niet worden beveiligd. Veel kluizen hebben ook grote sleuven of openingen die plaats bieden aan meer dan één boek.

Ten slotte moet u controleren of de kluis extra functies heeft, zoals vergrendelingsmechanismen of andere beveiligingsfuncties. Sommige kluizen hebben deksels die kunnen worden vergrendeld, terwijl andere een nachtschootslot hebben. U kunt overwegen om een ​​kluis te kopen die ook wordt geleverd met een vingerafdruksensor.